Artiest

Background

Dick Advocaat wint bij debuut met Curaçao: 1-0 tegen Hull City

door Op 21-03-2024

Dick Advocaat heeft in zijn eerste wedstrijd als bondscoach van Curaçao met 1-0 gewonnen van Hull City. Dat gebeurde tijdens een vriendschappelijke wedstrijd vanochtend in Turkije. Rangelo Janga maakte tien minuten voor rust het enige en winnende doelpunt. Hij is momenteel actief op Cyprus. Hull City staat zevende in de Engelse Championship. Ajacied Ar’Jany Martha begon als debutant meteen in de basis.

Het was geen erg gemakkelijke overwinning. Curaçao kreeg via Juninho Bacuna en Kenji Gorré weliswaar kansen op meer treffers. Maar aan de andere kant moest Vitesse-doelman Eloy Room enkele knappe reddingen verrichten om zijn doel schoon te houden. Zondag speelt Curaçao vriendschappelijk tegen Alanyaspor. In juni wachten de eerste WK-kwalificatiewedstrijden tegen Barbados en Aruba.