Artiest

Background

NK-titels voor Curaçaose atleten

door Op 31-07-2023

De Curaçaose atleten Glenka Antonia, Taymir Burnet, Ramsey Angela, en Liemarvin Bonevacia eindigden met medailles op het NK atletiek 2023. Antonia is Nederlands kampioen hoogspringen, Burnet de snelste op de 200 meter sprint, Angela won met overmacht op de 400 meter horden en Bonevacia heeft de titel geclaimd op de 400 meter. Dat meldt sport.cw.

Het Nederlands Kampioenschap vond afgelopen weekend plaats in Breda. Antonia sprong 1,83 meter hoog. Ze claimde daarmee het goud. Burnet miste met 0,04 seconden het goud op de 100 meter sprint. De Curaçaoënaar klokte 10,18, goed voor het zilver. Hij  revancheerde zich op de 200 meter door kampioen te worden in een tijd van 20,92 seconden.

Verder is Denzel Comenentia de kersverse nationale kampioen op het onderdeel kogelslingeren.  De 27-jarige Comenentia slingerde de kogel tot een spectaculaire 72,37 meter. Tot slot wist Bonevacia voor de zevende keer de Nederlandse kampioenstitel op de 400 meter te veroveren. Behalve voor de Nederlandse titels streden de atleten ook voor de WK-kwalificatie.